Gå till innehållet

Låt barn och ungdomar idrotta utan press

Att ha kul är viktigare än att vinna. Det säger Erwin Apitzsch, universitetslektor idrottspsykologi som föreläser om den tävlingsfria idrotten. Gratis föreläsning tisdag 13 mars, kl. 18.30 - 21.00 på Bruksgymnasiet.

Missa inte en gratis föreläsning om hur föreningar kan få fler medlemmar genom att verka för en tävlingsfri idrott! 

Erwin Apitzsch, universitetslektor i tillämpad psykologi, särskilt idrottspsykologi vid Psykologiska institutionen i Lund föreläser om den tävlingsfria idrotten – där målet inte är att vinan utan att ha kul! Föreläsningen anordnas av Sisu idrottsutbildarna i Uppsala  tillsammans med Östhammars kommun

- Jag lyssnade till Apitzsch i september och tyckte att det var väldigt intressant. Man får inspiration i att hitta nya möjligheter att locka barn och ungdomar till att bli mer fysiskt aktiva, utan att vara tvungen att ägna sig år tävlingsinriktade aktiviteter, säger Peter Jansson, fritidschef på Östhammars kommun.

Erwin Apitzschs forskning visar att det är finns många unga som vill sporta och idrotta men kanske inte på det gamla, tävlingsinriktade sättet.

- När allt fler har roligt på träningen får föreningarna lättare att möjlighet att behålla fler inom idrottsrörelsen. Samtidigt har de som slutar med tävlingsidrott lättare att gå tillbaka till tävlingsidrotten om de vill, berättar Peter Jansson.

Läs inbjudan till Årets första Guldklubbsaktivitet, gratis föreläsning den 13 mars 2012. 




Publicerad
12 mars 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016