Gå till innehållet

Svar till Skolinspektionen idag, 22 mars 2012

Idag, torsdag den 22 mars, lämnar kommunen in sina kompletterande svar till Skolinspektionen. Men redan nu har man börjat med åtgärderna.

Idag, torsdag den 22 mars, lämnar kommunen in sina kompletterande svar till Skolinspektionen.

Skolinspektionen granskade Östhammars kommun under vårvintern 2011. Då efterlyste man förbättringar inom vissa områden och klargöranden kring vissa rutiner.

- Skolinspektionens rutiner är sådana att om de vill ha svar eller kompletteringar efter sina besök så gör de också ett uppföljande besök, vilket de också gjorde hos oss i februari, berättar Hans Oscarsson, skolchef i Östhammars kommun. 

Vi är redan igång

För att kunna slutföra bedömningen kräver Skolinspektionen också kompletterande svar och nu lämnar Östhammars kommun alltså en lista med åtgärder som redan påbörjats från kommunens sida.

- Nu har vi lämnat in våra svar och visat att vi redan har kommit igång. Bland annat kommer det ske förbättringar av Elevhälsan och för elever med särskilda behov. Vi har även utökat skolskötersketiden. Varje ort i kommunen har också tillgång till en specialpedagog, eftersom vi har anställt ytterligare en specialpedagog. Rutinerna kring kränkningar, trakasserier och mobbning har förtydligats! Rektor ska anmäla till barn- och utbildningskontoret när utredningarna påbörjas.

Systematiskt kvalitetsarbete

Bland åtgärderna som ska genomföras märks även att planen för det systematiska kvalitetsarbetet tydligare beskriver hur analysen av måluppfyllelse och kunskapsresultat ska gå till, samt vilka åtgärder som ska vidtas. Dessutom kommer det att säkerställas att de elever som har rätt till modermålsundervisning får det.

- Svaren kommer nu att granskas av Skolinspektionen. Om de är nöjda med våra svar avslutas inspektionen, säger Hans Oscarsson.

Läs mer om Skolinspektionens tillsyn och kommunens åtgärder

Läs mer på Skolinspektionens hemsida

Publicerad
22 mars 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016