Gå till innehållet

På gång: ombyggnationen av Österbyskolan

Nu börjar ombyggnationen av Österbyskolan på allvar och i oktober i år tar man det första spadtaget. En kul nyhet är att det blir niorna som tar emot skolans besökare.

Ombyggnationen av Österbyskolan har varit planerad sedan ett par år tillbaka. Anledningen är att skolan behöver rustas upp och byggas om.

Just nu håller arkitekten på att rita projekteringsritningar som kommer att vara ett underlag för upphandlingen av hela nybyggnationen av skolan. I oktober i år kan man ta det första spadtaget, då etapp 1 inleds. Högstadieleverna kommer att gå kvar på skolan och enbart tillfälligt byta lokaler när skolan rustas upp.


Kjell Karlsson, samordnare 

- Skolans ansikte utåt kommer att bli fantastiskt fin med den nya entrébyggnaden, där bland annat rektorsexpeditionen kommer att ligga. En kul idé som kommer från rektorn på skolan är att eleverna i årskurs nio turas om att sitta i receptionen och ta emot alla besökare. Idén kommer ursprungligen från en skola i Kisa, Östergötland. Det kan alltså komma att bli aktuellt för de elever som börjar i nian nästa år. Det ligger också helt i linje med det uppdrag skolan har för att främja entreprenörskap i skolan, berättar Kjell Karlsson, barn- och utbildningskontoret.

Ombyggnationen beräknas pågå fram till sommaren 2014.

Läs vårt infoblad om Österbyskolan och titta på skisser

Österbyskolan idag, 2012

Skiss över den nya entrén på Österbyskolan

Publicerad
22 mars 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016