Gå till innehållet

Vi ska bli bättre på service

Vi vill bli bättre på att ge dig bra service. Vi tänker därför skapa en kommungemensam servicetjänst. I korthet innebär det en kundtjänst som ska hjälpa dig bättre och snabbare.

Undersökningen ”Kommunens kvalitet i korthet” genomfördes 2011 av Sveriges Kommuner och Landsting.

I undersökningen deltog 160 kommuner och resultatet har presenterats i en rankning.

Bättre och snabbare service

- Resultatet visar att vi måste förbättra oss avsevärt vad gäller servicegrad och tillgänglighet, säger Peter Nyberg, kommunchef. 80 % av våra medborgare uppfattade att de fick ett gott bemötande via telefon.  52 % av våra medborgare fick svar inom två arbetsdagar när de skickade en enkel fråga. Medelvärdet i undersökningen ligger på 74 %. Vi vill lyfta detta mätvärde till 75 % om ett år och till 100 % om två år.

Kundtjänsten ska vara "en väg in"

- Medelvärdet i undersökningen ligger på 81 %. Vi vill nå upp till 100 % om ett år, berättar Peter Nyberg vidare. Jag har gett Gun Klang, kanslichef och personalchef  och näringslivschef Ulf Andersson i uppdrag att ta fram ett förslag till en kommungemensam servicetjänst med arbetsnamnet Östhammar Direkt.  Även projektledare Margaretha Sjöberg Boström ingår i projektgruppen.

Start 2013

En utökad arbetsgrupp ska tillsättas för att till den 24 maj 2012 presentera ett första utkast för kommunstyrelsens arbetsutskott. Den 1 januari 2013 ska Östhammar Direkt vara på plats och startklar.

Publicerad
18 april 2012
Senast uppdaterad
12 maj 2016