Gå till innehållet

Föreningslyftet startar

Från vänster: Dag Söderberg, Tippi Unge, Alf Lindfors, Lena Hellström och Per Svensson. Foto: Elina Meuller.

Nu startar Föreningslyftet Östhammars kommun

Föreningslyftet innebär att det lokala föreningslivet får en unik möjlighet att bidra med aktiviteter som stärker såväl den egna föreningen som utvecklingen i kommunen.

Ansökningar kan skickas in när som helst under året. En beslutsgrupp har bildats i syfte att behandla och fatta beslut om de förslag som kommer in. Ordförande i beslutsgruppen är Lena Hellström, kultur- och fritidschef i Östhammars kommun. Övriga medlemmar är Dag Söderberg, Upplands Idrottsförbund, Per Svensson, Nordea, Tippi Unge samt Alf Lindfors.

–        Vi ser Föreningslyftet som en fantastisk möjlighet att uppmuntra och stödja aktiviteter som kan utveckla föreningslivet i Östhammars kommun, och därmed också vara till gagn för hela kommunen. Vi som ingår i beslutsgruppen ser med förväntan fram emot de förslag till aktiviteter som föreningarna kommer att presentera framöver, säger Lena Hellström i en kommentar.

Föreningslyftet är ett resultat av det avtal om mervärden som träffats mellan Östhammars kommun, SKB och SKB:s ägare. Projektet löper från 2013 t.o.m. 2015 och varje år avsätts en miljon kronor. 

Publicerad
27 juni 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016