Gå till innehållet

Kommunens chefer på Ledarforum

I torsdags anordnades Ledarforum i Östhammars kommun. En av deltagarna var Lena Hellström, kultur- och fritidschef.

- Det var första seminariet av fyra som handlade om värdegrunder och värdebaserat ledarskap, berättar Lena Hellström. Vi chefer fick  lyssna till två duktiga föreläsare som coachade oss till svaret på frågan ”varför värdebaserat ledarskap?”. 

Syftet med Ledarforum är att utveckla ledarskapet hos alla kommunens chefer. Anneli Sumén, personalstrateg i Östhammars kommun, berättar att Ledarforum i år exklusivt kommer att fokusera på värderingar. Ledare i Östhammars kommun kommer tränas i att skapa en värderingsstyrd verksamhet och att leda genom värderingar. 

- Jag ser framför mig att vi under 2014 kommer genomföra en bitvis ansträngande och lärorik resa tillsammans, säger Mia Hultman, som tillsammans med Anette Elmhag coachar kommunens chefer. 

Arbetet med kultur och värderingar i Östhammars kommun är redan igång och enligt Mia Hultman kommer chefsgruppen att känna sig än mer trygga och säkra i att utgå från gemensamma värderingar i sitt ledarskap med tiden.

- Som medarbetare i Östhammars kommun ska man ha tålamod och förväntningar, säger Mia Hultman. Tålamodet behövs för att chefernas aktiviteter med värderingar kommer gå i vågor – bitvis intensivt, bitvis i återhämtning. Tiden behövs för att nå den häftiga aha-effekten, som jag vet kommer att komma till slut!

- Värdebaserat ledarskap är ett verktyg som passar mig, säger Lena Hellström. Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare fortsätta resan med att utforska våra värderingar och hur vi kan arbeta med värderingar som grund för vårt dagliga arbete.

Publicerad
14 april 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016