Gå till innehållet

Vad hände under Innovation camp?

Den 11 februari hölls lagtävlingen Innovation camp för första gången i Östhammars kommun. Ett 40-tal ungdomar från olika skolor i kommunen samlades för att hitta lösningar på ett riktigt problem. Frågeställningen gick ut på att göra Östhammars stadskärna mer attraktiv.

- Målsättningen är att i framtiden kunna använda lösningarna i verkligheten, säger Anna Steinwall, processledare för Entreprenörskap i skolan.

Under 12 timmar och med stöd från yrkesverksamma experter fick grupperna hitta innovativa lösningar.  Vann gjorde grupp röd, med sitt bidrag som fokuserade på marknadsföring och infrastruktur.

- De deltagande ungdomarna saknade sannerligen inte idéer på hur attraktiviteten och flödet av människor till Östhammars tätort ska öka. Det är fullt möjligt att verkliggöra mycket av det som kom fram, säger Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammars kommun och jurymedlem. 

- Det som utmärkte det vinnande arbetet var att det inte bara beskrev vad som skulle göras utan också hur invånare, besökare och intressenter skulle involveras. 

Se alla tävlingsbidragen här:
Grupp röd
Grupp vit
Grupp blå
Grupp gul
Grupp rosa
Grupp grön
 

Publicerad
25 februari 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016