Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen,  29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet.

Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset.

läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

23 miljoner till affärsutveckling för företag i Norduppland

Europeiska socialfonden (ESF) i Östra Mellansverige har beviljat 23 miljoner till ett projekt för affärsutveckling i solo- och mikroföretag i de fyra kommunerna Östhammar, Tierp, Heby och Älvkarleby. Projektet ska öka kompetensen inom företagsrelaterade ämnen och omfattar drygt 300 företag och över 1000 personer.

Ansökan har gjorts i ett nära samarbete mellan de fyra kommunerna i Norduppland, företagarföreningar, företagare, företagsfrämjande aktörer samt Arbetsförmedlingen. Regionförbundet Uppsala län har funnits med som stöd i förarbetet.

–  Tillsammans vill vi bidra till anpassad och långsiktig kompetensutveckling för regionens småföretagare. De står för en viktig del av tillväxten i regionen och projektet ger oss möjlighet att skapa en varaktig struktur för deras kompetensutveckling, säger Jacob Spangenberg (C), kommunstyrelsens ordförande i Östhammars kommun.

 – Det här blir den hittills största kompetensutvecklingsinsatsen för företag i regionen. Det kommer att betyda mycket för de mindre företagens utveckling och tillväxt. Företagen har visat stort engagemang och en vilja att utvecklas. Vi väntar många positiva effekter både på individ-, företags- och kommunnivå - en jättemöjlighet för Norduppland, säger Leif Bäckström, Näringsliv i samverkan i Tierp.

Nu startar det praktiska arbete med förberedelser och projektets första fas beräknas starta i februari 2016.

Kontakter

Publicerad
14 december 2015
Senast uppdaterad
14 december 2015
Ansvarig organisation
Miljö