Gå till innehållet

Många svarade på enkäten Tryggt & Trivsamt

Över 300 personer svarade på enkäten om trygghet och trivsel i Östhammars kommun. 288 gjorde det via webbplatsen och andra gjorde det på plats när polisen och kommunen besökte kommunens tätorter.

- Vi är jättenöjda och vi måste ta tillvara resultatet på bästa sätt, säger Lars-Erik Falk, kommunens säkerhetsansvarige.

Olle Rehn, Polisen, instämmer och berättar att nu börjar arbetet med att skapa medborgarlöften.

Synlig polis och bra belysning

- Svaren pekar tydligt ut två områden: Mer närvaro och synlighet från polisen i alla kommunens tätorter och bra fungerande belysta områden som cykel- och gångbanor och lekplatser, säger Olle Rehn.

Innehållet i medborgarlöftena och åtgärder kommer att presenteras i början av nästa år. Innan dess kan det exempelvis göras trygghetsvandringar för att på plats se exakt vad som behöver åtgärdas.

Medborgarlöften är en del av den nya styrningen av polisen

Det innebär att lokala problem är utgångspunkten för de mål polisen arbetar med lokalt. Medborgarlöften är en utveckling av de samverkansöverenskommelser som funnits tidigare mellan kommun och polis. Medborgar- och medarbetarperspektivet ska tas tillvara i högre utsträckning än tidigare.

När löftena tas fram ska medborgarna involveras och löftena ska innehålla det som medborgarna upplever som problem. Det handlar om konkreta aktiviteter som kommun och polis tillsammans kommit överens om för att öka tryggheten och minska brottsligheten.

 

Kontakter

    Publicerad
    27 november 2015
    Senast uppdaterad
    27 november 2015