Gå till innehållet

Teknikcollege i Uppland omcertifierad

Teknikcollege Uppland har klarat sin första omcertifiering.

Det innebär att regionen och dess fem skolor nu är certifierade för fem år till fram till år 2020 då nästa omcertifiering äger rum.

Skolorna är Forsmarks skola, Wilhelm Haglunds gymnasium och Vuxenutbildningen i Östhammar, Högbergsskolan i Tierp samt Fyrisskolan i Uppsala. De utbildningar som omfattas av certifieringen är Teknikprogrammet, Industritekniska programmet, T4 Gymnasieingenjörsutbildningen samt Yrkeshögskoleutbildningen som Produktions- och processtekniker.

- Vi är väldigt glada för att vi har klarat den här kvalitetsstämpeln och det blev en fin julklapp till oss alla som dagligen arbetar med att de tio omfattande kriterierna som ligger till underlag för certifieringen ständigt uppfylls och utvecklas, säger Margaretha Sjöberg Boström, processledare för Teknikcollege Uppland. 

Teknikcollege Uppland certifierades första gången 2012 och den första omcertifieringen sker efter tre år för att sedan följas av femårsintervaller. Förutom de tre kommunerna, Tierp, Uppsala och Östhammar, är det ett 40-tal företag som aktivt samverkar inom Teknikcollege Uppland.

Det är Industrirådet, som består av ett tiotal arbetsgivar- och fackliga organisationer, som äger och har utvecklat Teknikcollege-konceptet, som står för granskningen och certifieringen av landets 26 Teknikcollege-regioner och dess 150 utbildningsanordnare.   

Nästa steg för Teknikcollege Uppland är att få det Naturvetenskapliga programmet certifierat och granskningen från Industrirådet äger rum den 7 december.

www.teknikcollege.se/uppland

Publicerad
2 december 2015
Senast uppdaterad
2 december 2015
Ansvarig organisation
Miljö