Gå till innehållet

Lucia Bender Östhammars kommuns nya kommunikationschef

I dag tillträder kommunens nya kommunikationschef, Lucia Bender. Hon ska leda kommunens Marknad- och kommunikationsenhet. Såväl själva organisationen som kommunens invånare har höga förväntningar på den interna och externa kommunikationen och detta är en del i kommunens satsning på att stärka dessa.

- Kommunikation blir allt viktigare samtidigt som också allmänhetens förväntningar ökar, säger Ulf Andersson, chef för Tillväxtkontoret. Då krävs tydlighet och ledarskap. Därför är det viktigt för oss att utse en kommunikationschef.

- Det är samtidigt viktigt att tillägga att kommunen redan idag har chefer som tar sitt kommunikativa ansvar på ett bra sätt, fortsätter Ulf Andersson. Att utse en särskild chef för den interna stödfunktionen är ett sätt för oss att ytterligare tydliggöra detta stöd och att särskilt peka ut området kommunikation som strategiskt prioriterat.

Lucia har arbetat med kommunikation i flera organisationer, senast som projektledare på EU-kommissionen. I slutet av 2014 flyttade hon med sin familj till Östhammar från Stockholm. Hon ser att hennes uppdrag är att hjälpa kommunens förvaltningar att uppnå sina verksamhetsmål, utveckla kommunikationskanalerna och stärka kommunens varumärke.

- Våra invånare är vår allra viktigaste målgrupp, vi träffar dem i olika sammanhang varje dag, säger Lucia Bender och avslutar: Jag vill att våra värdeord tillsammans, engagemang, ansvar och öppenhet ska genomsyra varje möte. Det är det samhället jag vill leva i. Och jag är stolt och glad över att få arbeta i min kommun och för min kommun.

Publicerad
12 december 2016
Senast uppdaterad
12 december 2016