Gå till innehållet

Nya framgångar för elever från Forsmarks skola

Grattis säger vi till Hanna Norén Karlsson och Axel Bergström som har fått fina placeringar i kunskapstävlingarna "Best in english" samt Databävern/bebras.se.

Kunskapstävlingen "Best in English" har precis släppt årets resultat och Hanna Norén Karlsson, som går i årskurs ett på Forsmarks skola, placerade sig på en mycket hedrande 21:a plats av 15 107 deltagande från 683 skolor i och runt om Europa. Totalt deltog 28 länder.

Tävlingen "Best In English" är öppen för alla skolor i EU med omgränsande länder. Provet är framtaget för elever i åldrarna 15–19 år. Tävlingen avgjordes under en timme den 26 november. Tävlingsformatet är likt det som används i Databävern/bebras.se.

Databävern är en internationell tävling i problemlösning och datalogiskt tänkande där den svenska deltävlingen arrangeras av Linköpings universitet, Lunds universitet, Uppsala universitet och Forsmarks skola.

I Databävern placerade sig Axel Bergström, årskurs två, på en fin 11:e plats av drygt 700 deltagare i klassen för gymnasieelever. Den svenska deltävlingen hade 9 300 deltagare fördelat på olika klasser från grundskolans årskurs två till och med gymnasiet. 

Kontakter

    Publicerad
    27 december 2016
    Senast uppdaterad
    27 december 2016
    Ansvarig organisation
    Barn- och utbildningskontoret