Gå till innehållet

Upprustning av kommunens gym

Nu är renoveringen av de fyra kommunala gymmen i Östhammar igång. För att kunna erbjuda goda förutsättningar till friskvård för olika åldrar och behov arbetar vi nu för att säkerställa kvalitén i på alla våra gym.

Tidsplan

Vi börjar med att byta ut sliten utrustning och renovera både golv och väggar. Nästa steg blir att utveckla en attraktiv miljö att träna i. Renoveringen och upprustningen sker i etapper och beräknas vara färdigt på alla fyra anläggningar i mars 2017. Uppdateringar kring eventuella störningar på grund av gymrenoveringen sker kontinuerligt ute på våra anläggningar. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär detta kan tillföra våra besökare i samband med detta.

Grundutbud och variationer på de olika anläggningarna

Alla gym kommer att ha ett grundutbud av utrustning. Därutöver kommer de att få olika utformningar efter lokalens förutsättningar. Tanken är att de tillsammans ska innehålla ett bredare utbud. Det innebär att den som tränar på ett av gymmen också ska kunna variera sin träning genom att besöka något av de andra gymmen.

Frösåkershallen/Östhammar
På Frösåkershallen tar vi tillvara på den stora ytan och skapar mer utrymme för träning med fri utrustning. Stretchytan får också ny plats och utökas.

Österbybruk
I Österbybruk placerar vi bland annat 2funktionsmaskiner för att kunna använda ytan effektivt. Detta innebär att två övningar kan utföras i samma maskin.

Öregrund
Även Öregrund får nya 2funktionsmaskiner. Gymmet har både nu och efter renoveringen en stor mängd fri utrustning i syfte att vara komplement till de andra mindre gymmen

Gimo
I Gimo har vi en ambition att skapa rymligare ytor med bättre framkomlighet och kommer delvis att sortera ut både fri och fast utrustning till förmån för öppnare ytor. Då kan gymmet på längre sikt inredas med 2funktionsmaskiner. Och med små justeringar kan vi även anpassa för besökare med funktionshinder för att komplettera den redan anpassade simbassängen. Det kommer även att finnas utrustning med koppling till närliggande föreningsintressen, så som skidåkning.

I och med denna upprustning kan Östhammars kommuns gym erbjuda en bred bas för olika typer och nivåer av träning. Det kan också vara ett komplement till den övriga friskvården som erbjuds på orterna.

 

Kontakter

    Publicerad
    14 december 2016
    Senast uppdaterad
    14 december 2016
    Ansvarig organisation
    Fritid- och hälsa