Gå till innehållet

Var med och håll kommunen ren

Nu kan du vara med och göra en insats för en renare miljö. Vi deltar i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, var med du också!

Varje vår deltar Östhammars kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 var det totalt 804 570 hjältar runt om i landet som deltog!

Anmäl din insats

Anmälan är öppen från den 15 februari fram till och med den 3 april.

Du anmäler dig på Håll Sverige Rents webbplats 

Du får skräpplockarmaterial

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken.

I Östhammars kommun kommer vi distribuera materialet vecka 17 (sista veckan i april). 

Skolor och förskolor får materialet genom att vi delar ut det till varje enhet. Efter att du plockat skräp och sorterat ut förpackningar och tidningar så hämtas sopsäckarna med ordinarie sophämtning.

Föreningar, företag och privatpersoner får sitt material genom att hämta det vid kommunhusets reception i Östhammar. Skräp som du har samlat in lämnas på någon av kommunens återvinningscentraler. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast innan du lämnar sopsäckarna.

Tillsammans gör vi skillnad

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle för skolorna att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Kontakter

    Publicerad
    16 februari 2016
    Senast uppdaterad
    16 februari 2016
    Ansvarig organisation
    Avfallsenheten