Gå till innehållet

Vill du vara med och arrangera Östhammars Kulturfestival?

Efter många fantastiska år av Östhammars Musikvecka är det nu Kultur- och fritidsnämndens ambition att skapa en ny form av kulturmanifestation. Genom att samordna en kulturfestival kan vi bjuda in kommunens invånare att upptäcka och använda kulturen.

Kultur kan betyda många saker och under denna festival vill vi hålla det så öppet som möjligt för individuella tolkningar. Därför bjuder vi in allt från matkultur, ungdomskultur, kulturella uttryck som litteratur, konst, dans och musik till lokalkultur och världskultur. Du bestämmer vad kultur är för dig och vad du vill berätta med ditt evenemang.

När: 28 juni – 2 juli 2017

Syfte: Att kommunens invånare ska upptäcka och använda kulturen.

Mål: Programpunkter ska finnas på alla orter över hela kommunen. Utbudet ska vara brett och kan innefatta allt från exempelvis matkultur, idrottskultur och ungdomskultur till kulturella uttryck som musik, sång, litteratur, dans och teater. Festivalen ska vara till för alla åldrar. Kommunens invånare ska vara delaktiga i skapandet av festivalen

Tema: "Min berättelse".

Ekonomi: Arrangörsstödet finns att söka som vanligt för alla
föreningar. Utöver detta finns 100 000kr avsatt för att fördelas jämnt över
kommunen till ortsansvariga. Förutsättningarna är att evenemanget hålls under perioden för Kulturfestivalen, att ortsansvarig arbetar för att lyfta ett brett
kulturutbud med många åldersgrupper. Av tilldelat medel ska minst 50 % gå till
artister/kulturskapare. Det är även viktigt att ortsansvariga engagerar
flera aktörer på området till att samverka under festivaldagarna.

Vi står för samordning och marknadsföring. Du står för arrangemanget. Tillsammans skapar vi en kulturfestival för och med kommunens alla olika invånare!

Har du en idé? Hör av dig till mig senast 5 april.

Lisa Karm Togo
Samordnare av Östhammars Kulturfestival 2017

Kontakter

Publicerad
17 mars 2017
Senast uppdaterad
17 mars 2017
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa