Gå till innehållet

Ny organisation i Gimo skolområde

Vretaskolan och Vallonskolan kommer från och med hösten 2018 att bli en skolenhet för årskurserna 4-9. Det är ett resultat av den genomförda översynen som gjorts av skolorganisationen i Gimo.

En ny skolstruktur som främjar lärandet och samarbetet i Gimos grundskolor, från förskoleklass till och med årskurs nio. Det är målsättningen med det förändringsarbete som just nu pågår och som kommer att innebära en förändrad organisation i Gimo skolområde.

Beslutet om den nya organisationen innebär att Vretaskolan och Vallonskolan från och med hösten 2018 kommer att utgöra en skolenhet, för årskurserna 4-9.
- Det finns många fördelar med en större enhet, både vad det gäller elevhälsoarbetet och att kunna utnyttja rätt kompetenser, säger Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef i Östhammars kommun.

Syftet med att utveckla skolorganisationen i Gimo är att alla elever ska få en god utbildning med hög måluppfyllelse. Praktiskt innebär beslutet att förskoleklass och årskurserna 1-3 samt fritidshem kommer att finnas på Hammarskolan, årskurserna 4-9 på Vreta och Vallon.

Bakgrunden är att den nuvarande organisationen inte följer läroplanens kunskapskrav och att låg måluppfyllelse noterats i Gimo skolområde. Beslutet om en större skolenhet är ett resultat av den dialog som förts mellan politiker och tjänstemän, till vilken vårdnadshavare också bjudits in.
- Dialogerna har varit öppna och kreativa. De har gett oss ett bra underlag för arbetet med en ny skolstruktur för skolorna i Gimo, säger Lisbeth Bodén.

Närmast ska en projektledare tillsättas, med uppdrag att jobba vidare med exempelvis bildandet av nya arbetslag samt att se över lokalförändringar och lärmiljöfrågor.

 

Kontakter

    Publicerad
    29 september 2017
    Senast uppdaterad
    29 september 2017