Gå till innehållet

Östhammars stad fyller 650 år – det ska vi fira!

Ett festligt sommarhalvår planeras för att fira Östhammars stads 650-årsjubileum. Företag och föreningar med flera kommer att arrangera ett stort antal jubileumsaktiviteter i Östhammar under perioden mars till september 2018

I mars 2018 är det 650 år sedan Östhammars stad fick sina stadsprivilegier förnyade av Albrekt av Mecklenburg. Det kommer att firas med ett stort antal jubileumsaktiviteter. Först ut är ett våffelkalas den 25 mars, ett samarrangemang mellan Bygdegårdsföreningen Källör och Östhammars kommun.

Flera företagare och föreningar är redan i gång och planerar sina respektive bidrag till jubileumsfirandet. På programmet står hittills utställningar, Kulturfestival, Hemvändardag och invigning av Kulturhuset Storbrunn. Ett jubileumssigill finns särskilt framtaget för att sätta fokus på de aktiviteter som genomförs i samband med jubileumsfirandet.
– Firandet är ett tillfälle för oss att blicka både bakåt och framåt i tiden och tillsammans skapa engagemang och stolthet för vårt samhälle, säger Lisa Karm Togo, projektledare på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kultur- och fritidsförvaltningen har tillsammans med Tillväxtkontoret fått uppdraget att samordna programmet, som håller på att ta form.
Lisa Karm Togo vill gärna komma i kontakt med fler som vill arrangera evenemang eller som har andra idéer kring firandet. 

Kontakter

Publicerad
22 september 2017
Senast uppdaterad
22 september 2017
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa
Ämne
Östhammar 650