Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Avlopps-app ledde till utvecklingspris

Igår utsågs vinnare av Utvecklingspriset 2017 i samband med kommunfullmäktige. Vinnarna har gjort en app som hjälper till att minska miljöpåverkan i Östhammars kommun.

Årets vinnare är några medarbetare som utvecklat appen ADfacio, som används vid avloppsinventeringar för att stötta arbetet med minskad miljöpåverkan i vår kommun.

I motiveringen står bland annat: ”Årets pristagare har på ett innovativt sätt skapat ett modernt verktyg som visar att Östhammars kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare som använder teknikens möjligheter som erbjuds att utveckla arbetsformer”.

Uppskattad uppmärksamhet

I vinnarskaran ingår Mats Svanlund, projektledare, samt Anicetus Tanyi, Lina Lehndal, Maria Löwén och Anna Bergsten. De tilldelas 8000 kronor vardera för sin uppfinningsrikedom.

– Målsättningen har varit från vår sida att göra ett så bra och kvalitativt säkert arbete som möjligt när vi är ute i fält och jobbar. Det är inga små grejer när vi kommer till drabbade fastighetsägare och säger att en avloppsanläggning inte fungerar. Då är det oerhört viktigt att vi har dokumentation och en handläggning som är säker och framför allt att vi hinner med att göra det vi ska. Den uppmärksamhet vi får i dag är verkligen uppskattad, sade Mats Svanlund, projektledare, som jobbat med utvecklingsfrågor i kommunen i 18 år, vid prisutdelningen.

Bygg- och miljöförvaltningen tilldelas, i ett sidopris, 10 000 kronor.

- Vi vill uppmuntra dels de goda kandidater som vi sett de senaste åren, men också er övriga ute i vår verksamhet. Fortsätt gärna att ytterligare skapa förutsättningar för, och tillsammans ge, utveckling till kommunen! säger Yvette Axelsson, chef för lednings- och verksamhetsstöd samt medlem i juryn för Utvecklingspriset 2017.

Fler nominerade till Utvecklingspriset 2017:

  • Brukartavlan (BDPS). En innovation som syftar till att ge en kvalitetssäkring och ett ökat välmående för brukare.
  • Förebyggande arbete för att hindra personer och familjer från vräkning. Ett arbetssätt som handlar om att jobba med tidiga insatser för att skapa bättre ekonomiska förutsättningar för utsatta.
  • Nyttjande av specifika kompetenser. Genom verktyget ”Reserverad upphandling” har de nominerade i ett tidigt skede kunnat hitta och nyttja specifika kompetenser, som exempelvis undersköterskor, och resurser, i detta fall människor långt från arbetsmarknaden, på ett mer ändamålsenligt sätt.
Publicerad
31 januari 2018
Senast uppdaterad
31 januari 2018