Gå till innehållet

Bidrag till köp av hjärtstartare

I dag firar vi alla hjärtans dag! Det är inte bara våra käraste som vi uppmärksammar idag. Runt om i Östhammars kommun finns det hjärtstartare utplacerade för att snabbt kunna ta hand om den som skulle få problem med hjärtat. För att öka antalet ger kommunen bidrag till ideella föreningar som vill köpa hjärtstartare.

- Hjärtstartare kan rädda liv. Vår kommun är stor och vi ser gärna att det blir fler hjärtstartare och  bidrar gärna med finansiering, men det är föreningarna som tar ansvaret för utbildning och hjärtstartarna, säger Peter Jansson, utvecklingsledare på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kultur- och fritidsnämnden har reserverarat 50 000 kr per år under 2015-2018 för medfinansiering till ideella föreningar i kommunen som köper hjärtstartare till föreningsdrivna samlingslokaler/mötesplatser. Bidrag utgår för 50 procent av investeringskostnaden, maximalt 10 000 kr per hjärtstartare. I kostnaden ska det även ingå utbildning av hjärtstartaren.

Här söker du bidrag

Bidrag fördelas löpande, så länge årets medel räcker (först inkommen ansökan ges bidrag osv), i andra hand via prioritering av kultur- och fritidsnämnden. Ansökan skickas/mailas till Östhammars kommun, kultur- och fritidsförvaltningen, Box 66, 742 21 Östhammar eller e-post kulturochfritidsnamnden@osthammar.se

Ladda ner Rädda Hjärtat-appen

Hjälp till att fira Alla hjärtans dag med att ladda ned Rädda Hjärtat-appen, där du på ett enkelt sätt kan lära dig mer om hjärt- och lungräddning – samt hjärtstartarkunskaper. Appen kan också ge en snabb förberedelse i en akut situation.

Ladda ner Rädda Hjärtat-appen här

Kontakter

Publicerad
14 februari 2018
Senast uppdaterad
14 februari 2018
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa