Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Björn Biografer tar över Bio Storbrunn

Den 1 september öppnar Bio Storbrunn i ny regi. Biografen kommer att drivas av Björn Biografer som är en av Sveriges största privatägare av biografer.

Björn Wallgren driver Björn Biografer, ett företag med omkring 40 anställda. Företaget driver biografer i Tierp, Sandviken, Ludvika, Vansbro, Gagnef, Hofors, Falun och Rättvik. Björn Wallgren summerar omkring 90 000 biobesökare per år på sina biografer och nu öppnar han alltså möjligheten för kommuninvånarna i Östhammar att kunna se mer film på bio.

Bio planeras att visas året runt

Omkring 300 föreställningar per år planerar han att köra på Bio Storbrunn, året runt på både vardagkvällar och helger.

- Det känns riktigt roligt att det kommer en aktör som vill fortsätta traditionen med biovisning på Bio Storbrunn och som dessutom blir ett välkommet och viktigt komplement till konceptet Kulturhus Storbrunn, säger Jonas Lennström (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande i Östhammars kommun.

Björn Biografer hyr biografen från och med den 1 september, då Östhammars kommuns nya kulturhus invigs. Biografens nya regi innebär bland annat att film kommer att visas året runt, även på sommaren. Det kommer dessutom att vara möjligt att göra en platsbokning och betala ett biografbesök via webben. Satsningen innebär ett antal nya arbetstillfällen i Östhammar.

Övertar verksamheten från IOGT-NTO

Björn Wallgren ser stora fördelar med att samla många aktörer under ett tak, så som kulturhuset Storbrunn är tänkt att fungera.

- Det är en stor satsning som görs och jag hoppas att den kommer att slå väl ut, säger Björn Wallgren.

Björn Biografer övertar verksamheten från föreningen IOGT-NTO, som tidigare drivit biografen i Östhammar. Det är ett anrikt uppdrag, då bio visats i lokalen i nära 100 år.

Publicerad
6 februari 2018
Senast uppdaterad
6 februari 2018
Ansvarig organisation
Kultur- och fritidsnämnd