Gå till innehållet

Hejaramsor kan ta Östhammars kommun upp på prispallen

”Här är vackert, här är skönt, här är gräset alltid grönt, Öst-ham-mar” och ”Härlig fritid, gott om jobb, vinner gör vi med en lobb, Öst-ham-mar”. Det är två av affischerna i en kampanj som kan placera Östhammars kommun på prispallen.

Den 28 februari presenteras vinnarna i Guld-M:et 2018. Östhammars kommun är, tillsammans med kommunikatörsbyrån Matador, nominerad i flera kategorier för sin kampanj Matchvärdskapet i samband med en av fotbollslaget Sirius matcher förra året.

– Det är jätteroligt att bli nominerad i tre kategorier till detta prestigefyllda pris. Vi driver ett projekt med stöd av Tillväxtverket som heter Stärkt lokal attraktionskraft. Det här arbetet gjordes inom ramen av det projektet, säger Ulf Andersson, näringslivschef på Östhammars kommun.

Han tillägger att kampanjen är ett uttryck för att Östhammars kommun är en del av Uppsala- och Stockholmsregionen.

- Vi åker in till Uppsala och gör en sådan här grej, i stället för att stå i Östhammar. Det väcker en del tankar. Jag ser att vi kommer att öka vår närvaro i Uppsala. Vi vill synas där, säger Ulf Andersson.

Östhammars kommun och Matador nomineras tillsammans i kategorierna Årets kampanj, Årets kreativa lösning och Årets marknadsförare.

Guld-M:et är Marknadsföreningen i Uppsalas egna årliga pris för att premiera, synliggöra och lyfta fram god kommunikation och marknadsförning av sådant som skett i Uppsala eller med stark anknytning till Uppsala.

Publicerad
9 februari 2018
Senast uppdaterad
9 februari 2018