Gå till innehållet

Hon blir ny kultur- och fritidschef i Östhammars kommun

För tio år sedan var hon Sveriges yngsta rektor. Nu blir Elin Dahm chef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Östhammars kommun. Det 1 november tillträder hon sin nya tjänst.

Elin Dahm är utbildad gymnasielärare och rektor. De senaste tio åren har hon arbetat som rektor, först vid Thoren Business School i Uppsala och de senaste sex åren vid Uppsala Yrkesgymnasium Jälla och Ekeby.
Innan det arbetade Elin som guide på Skoklosters slott. Där vaknade hennes intresse för kulturhistoria, vilket ledde fram till att historia och religion blev hennes val när hon läste till ämneslärare med inriktning mot gymnasieskolan.
– Från början drömde jag om att utbilda mig till textilkonservator och intresset för textil har jag fortfarande kvar, berättar Elin.

Nyfikenhet är en drivkraft

Det är inte helt utan vemod hon lämnar Uppsalas största yrkesgymnasium där hon i flera år varit ansvarig för en rad olika utbildningar på flera skolor och chef för 160 anställda.
– Men det känns roligt att välja något nytt. Jag ser fram emot att få prova på att vara chef i ett annat sammanhang, säger Elin.

Hur svårt kan det vara är en ofta tillämpad frågeställning för Elin som också säger något om hennes goda energi och ledarstil. Med sig har hon kunskap och intresse för kulturhistoria samt goda erfarenheter av att ha jobbat med politikerstyrd verksamhet, då Uppsala yrkesgymnasium driver ett modernt jord- och skogsbruk tillsammans med Stiftelsen Jälla Egendom.
– Och så har jag jobbat mycket med ungdomar, vilka utgör en av flera viktiga målgrupper för kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet, säger hon.
Elin är nyfiken på vilka områden och frågor som invånarna i Östhammars kommun tycker är viktiga inom kultur- och fritidssektorn och hon välkomnar dialog.

Tillgång för vår kommun

– Vi är jätteglada att vi lyckats rekrytera Elin Dahm till tjänsten. Kultur- och fritidsområdet är ett av kommunens viktigaste områden när det gäller vår attraktivitet. Elin kommer att tillföra hela organisationen mycket genom sin mångåriga ledarerfarenhet, sin breda kompetens och sitt driv, säger Peter Nyberg, kommundirektör.

Elin Dahm är 37 år och bor i Skoby utanför Alunda, i Östhammars kommun. Hon har vuxit upp i Knivsta och varit bosatt i Uppsala innan hon flyttade med sin familj till Skoby. Ett hus på landet passade familjen som har katter, hästar och höns bra.

Elin tillträder sin tjänst som kultur- och fritidschef den 1 november. Välkommen!

Kontakter

Publicerad
15 augusti 2018
Senast uppdaterad
15 augusti 2018
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret