Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Nya konsumentrådgivare i kommunen

Uppsala kommuns konsumentrådgivning och Östhammars kommun har skrivit på ett samverkansavtal. När Östhammars konsumentrådgivare går i pension i sommar tar Konsument Uppsala över.

På Konsument Uppsala kan alla som bor i Uppsala få kostnadsfri upplysning och rådgivning i konsumentärenden. Nu utökar Uppsala kommun verksamheten så att den även omfattar invånarna i Östhammars kommun.

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda samma hjälp till Östhammarsborna. Under 40 år har invånarna i Uppsala fått hjälp med frågor som rör konsumenträtt, säger Cecilia Björkenå, enhetschef för konsument- och energirådgivningen i Uppsala. Frågornas karaktär blir mer och mer komplexa och vi har ett viktigt uppdrag att stötta våra konsumenter.

På plats i kommunen

Individuell rådgivning till personer som bor i Östhammars kommun ska erbjudas via telefon, e-post och besök på Konsument Uppsala. Om Östhammars kommuns invånare vill träffa en konsumentrådgivare på plats i sin egen kommun kan det ordnas genom bokade besök.

– Jag ser många fördelar med den här lösningen. Konsument Uppsalas personal har lång erfarenhet och högsta tänkbara kompetens. De har ett generöst öppethållande för rådgivning via telefon, e-post och besök, säger Östhammars konsumentrådgivare May Strandberg som går i pension i sommar.

Fortsatt god service

Östhammars kommun får också del av Konsument Uppsalas arbete med förebyggande verksamhet. Konsumentrådgivarna föreläser till exempel för prioriterade grupper som ungdomar, nya svenskar och pensionärer.

– Konsumentrådgivningen är en fantastisk resurs. Som samhället utvecklats, med all komplexitet, behövs det alltmer stöd i människors vardag. Vi känner oss mycket nöjda med den här lösningen och ser fram emot en fortsatt god service till våra medborgare, säger Margareta Widén Berggren (S), första vice ordförande i Östhammars kommunstyrelse.

Rådgivning och öppettider

Läs vad Konsument Uppsala kan ge råd om på Konsument Uppsalas hemsida 

Öppettider: Måndag till torsdag kl. 9–12
Telefonrådgivning: 018-727 18 20
Besöksadress: Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17, Uppsala
E-post: konsumentuppsala@uppsala.se

Publicerad
27 mars 2018
Senast uppdaterad
27 mars 2018