Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Dags att rösta fram årets vinnare av Kvalitetspriset

Vem ska vinna Kvalitetspriset 2018? Var med och rösta fram årets vinnare! Du kan rösta på flera sätt. Bland annat genom att skicka in talongen som finns i Annonsnytt 16 maj eller mejla kvalitetspris@osthammar.se. De nominerade är ...

  • Sofia Wahlgren & Camilla Holmström Andersson, lärare på Kristinelundsskolan.

"Med stor entusiasm och påhittighet utöver det vanliga lyckas de, trots en stor klass, få alla barnen att älska skolan och hålla intresset att hela tiden lära sig nya saker. De ser och bryr sig om varje barn och har en aldrig sinande positiv inställning."

  • Myrans förskola, Alunda.

"De ser alltid till barnens behov. Mina barn längtar till förskolan då de inte är där. Pedagogerna är alltid glada och trevliga och myser och leker med barnen."

  • Johanna Forsgren, Silviasyster.

"Hon är vår enda Silviasyster i Östhammar och göra så mycket för våra boende på Edsvägen 16 tillsammans med Marianne Kuffner. Nobelfest, herrlunch, sju sorters kakor, fika, spa-dag och så vidare. Alltid glad och positiv mot personal och boende. Hon brinner så mycket för sitt yrke."

  • Pernilla Carlsson, aktivitetsledare på Parkvägen, Österbybruk.

"Hon gör ett vackert intryck för varje person som möter henne. Hon har arbetat inom vård och omsorg i många år. Alltid engagerad att sprida glädje i det hon gör. Hon gör och har gjort så mycket för våra äldre. En fantastisk arbetskamrat som sprider positiv energi."

  • Per Hesslid, vårdbiträde på hemtjänsten i Öregrund.

"Han har gjort en totalomvändning från industri- och byggbranschen till vården och hemkommunen. Han vill förändra och ge allt han kan till både sina brukare och kollegor. Jobbar i dagsläget cirka 75 procent och studerar till undersköterska på 50 procent vid sidan av. Han brinner verkligen för det han gör och lägger mer än 100 procent på god vård, kvalitet och omtanke."

  • Eva Söderblom, på Grottan på Logårdens förskola.

"När vi skolade in vår son kämpade vi i tre veckor med mycket tårar på en annan avdelning tills Eva klev in och bad om att få ta över hans inskolning. På två och en halv dag hade hon skolat in vår son som var trygg och glad. I höst tar han klivet till skolan och vi kommer sakna Eva så mycket. Hon har varit Logården trogen i cirka 40 år. En underbar pedagog med ett stort hjärta och en enorm arbetsmoral. Hon ser inte bara barnen utan även oss föräldrar."

  • Charlotte Köhler & Johan Nilsson, bygg- och miljöförvaltningen.

"De har höjt nivån på hela förvaltningen och är enormt duktiga på sina områden. Det är viktigt för Östhammars kommuns invånare och besökare att livsmedel kontrolleras och miljöfrågor sköts noggrant. En marknat ökning av tillsynen har skett. Det är stor personalomsättning på miljökontoret och Johan kämpar ständigt med att lära upp nya inspektörer. Det är viktigt att kommunen verkligen jobbar utifrån plan- och bygglagen. Antalet bygglov som hanteras har ökat. Det har varit svårt att hitta erfarna planhandläggare men med Charlottes kunskap har nu ett gäng unga lärts upp och kommit igång med ett bra arbete."  

  • Gabriella Svanberg, enhetschef på bemanningsenheten.

"Hon tar tag i saker och får det att hända. En jättebra chef."

  • Margareta Rahm Jansson, lärare på Edsskolan.

"Hon har arbetat som mellanstadielärare i 30 år. Hon hänger ständigt med i utvecklingen och skapar goda relationer mellan elever, vårdnadshavare och kollegor."

 

Förra året vann Sara Jansson, enhetschef på Solbacken HVB, vem ska vinna priset i år? Bestäm dig och lägg din röst senast 30 maj. Det är allmänheten som nominerar och röstar fram årets vinnare. Priset på 10 000 kronor delas ut på kommunfullmäktige den 25 september. Du kan rösta så här:

  • Posta den förfrankerade talongen som du hittar i Annonsnytt den 16 maj
  • Mejla din röst till kvalitetspris@osthammar.se
  • Lämna din röst i receptionen på kommunkontoret
  • Skicka in den till: Östhammars kommun, Box 66, 742 21 Östhammar

Om kvalitetspriset

Kvalitetspriset är inrättat av Östhammars kommun. Det delas ut som en årlig utmärkelse till anställda och arbetsplatser som kommuninvånare eller brukare anser utför tjänster av god kvalitet. Det kan till exempel vara en lärare eller ett skollag, vårdbiträde eller en avdelning.

Kontakter

Publicerad
11 april 2018
Senast uppdaterad
10 april 2018
Ansvarig organisation
Miljö