Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Ny modern skola tar form

För två år sedan togs beslutet att bygga en ny mellan- och högstadieskola i Östhammar. Nu planerar Östhammars kommun att riva delar av Frösåkersskolan för att ge plats åt den nya. Byggstarten av den nya skolan är planerad till hösten 2018

En skola för 600 elever ska byggas i Östhammar. Arbetsnamnet är Nya skolan och tanken är att den ska ersätta ortens högstadieskola som byggdes på 1960-talet.
– Den nya skolan är efterlängtad. Vi har länge pratat om behovet av moderna lärandemiljöer som är anpassade för nya och mer flexibla arbetssätt, säger Lisbeth Bodén, förvaltningschef på barn- och utbildningskontoret.

Invigning 2020

Till hösten blir planerna på en ny mellan- och högstadieskola i Östhammar realitet. Efter terminsavslutningen i juni planerar Östhammars kommun att låta riva en del av Frösåkersskolan för att börja bygga den nya skolan, som ska stå klar om två år. Byggnaden som ska rivas rymmer bland annat undervisningslokaler för hemkunskaps- och slöjdundervisning.

Anpassad för modern undervisning

En viktig egenskap hos den nya skolan är flexibilitet. Den ska byggas för moderna undervisningsmetoder där individens hälsa, utveckling och lärande ska stå i fokus. Exakt hur utformning och planlösning ska se ut är i dagsläget inte bestämt. Inte heller har beslut fattats om arbetssätt och pedagogisk process.
– Det finns idéer om hur den nya skolan kan komma att se ut och fungera men innan vi fattar några beslut är det viktigt för oss att först ta reda på vad som är viktigt för dem som ska verka i lokalerna, säger Lisbeth Bodén.

Förankringsprocessen kommer att genomföras under våren. Parallellt pågår arbetet med att utforma planlösningar och annat som behöver finnas framme när den nya skolan ska börja byggas i höst.

Kontakter

    Publicerad
    30 januari 2018
    Senast uppdaterad
    30 januari 2018
    Ansvarig organisation
    Barn- och utbildningskontoret
    Ämne
    Projekt Nya Skolan