Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Ny YH-utbildning mot processtekniker startar hösten 2018

Vuxenutbildningen i Östhammars kommun har beviljats YH-utbildningen mot Processtekniker. En första utbildningsomgång med plats för 20 personer är planerad att starta i oktober 2018.

Totalt hade vuxenutbildningen ansökt om att få genomföra fem utbildningsomgångar och av dessa fick man beviljat att starta två.

Initiativet till ansökan har tagits av Teknikcollege Upplands regionala och lokala styrgrupper och utbildningen kommer att ske i samarbete med Gimo utbildnings AB.

Att det finns kompetent arbetskraft att rekrytera är en avgörande faktor för att svensk industri ska stå fortsatt stark. Behovet av processtekniker finns idag i ett flertal olika branscher och företag runt om i vår region. Yrkeshögskolans utbildningar svara mot arbetsmarknadens behov och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utmärkande för yrkeshögskolan är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna

Behöriga att söka utbildningen är de som har ett fullständigt gymnasiebetyg och samtidigt uppfyller den särskilda behörigheten.

Den särskilda behörigheten uppfyller de studerande som har gått El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet eller Naturvetenskapliga programmet. Studerande som har gått andra gymnasieprogram har möjligheten att skaffa sig särskild behörighet via vuxenutbildningen.

Ansökan till YH-utbildningen mot Processtekniker sker via vuxenutbildningen i Östhammars kommun.

Mer information och kontaktuppgifter hittar du på vuxenutbildningens hemsida.

Publicerad
29 januari 2018
Senast uppdaterad
29 januari 2018
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret