Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Nya skolan kan bli dyrare än beräknat

Den nya skolan, som ska börja byggas i Östhammar i höst, kan komma att bli dyrare än planerat. Byggnader som varit avsedda att bevaras är i ett sämre skick än man först trodde, vilket är en av anledningarna till att tekniska förvaltningen nu föreslår en utökad budget för projektet Nya skolan med 34 Mkr.

En ny mellan- och högstadieskola i Östhammar för 206 Mkr. Det var vad som planerades för två år sedan, då beslutet att bygga en ny skola fattades. En av förutsättningarna för den prislappen var att en del av Frösåkersskolans byggnader skulle bevaras medan en annan del skulle rivas för att ge plats för en ny skolbyggnad.

Byggnader behöver ersättas

Sedan dess har skolans byggnader inventerats i samband med en förstudie. Resultatet visar att delar av de byggnader som från början varit avsedda att bevaras är i ett sådant dåligt skick att de behöver rivas. Det handlar exempelvis om lokaler för undervisning av textilslöjd, hemkunskap och musik. Nu behöver dessa byggnader i stället ersättas med nya, vilket innebär ökade kostnader. Förstudien visar dessutom på behov att bygga om och anpassa matsalen och köket mot ett ökat elevantal.

Mot den bakgrunden presenteras ett nytt inriktningsbeslut med en utökad budget för Nya skolan i Östhammar, som beräknas kosta 240 Mkr. Beslut i ärendet  tas av kommunstyrelsen den 13 mars.

Publicerad
5 mars 2018
Senast uppdaterad
5 mars 2018
Ansvarig organisation
Avfallsenheten