Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Öppenhet skapar ökat förtroende för Östhammars kommun

I dag invigs Östhammars kommuns nya intranät Ines. Det är ett öppet intranät, helt i linje med Östhammars kommuns värdegrund.

Engagemang, ansvar, tillsammans och öppenhet är Östhammars kommuns värdeord. De ska fungera som ledstjärnor i allt arbete som görs. Ett aktuellt exempel på det är det nya intranätet Ines.

Ingen inloggning krävs

Östhammars kommun är tidigt ute med att lansera ett öppet intranät. Endast en handfull andra svenska kommuner har öppna intranät, vilket betyder att alla som vill kan ta del av det som skrivs på intranätet utan att vara inloggade.
– Ett öppet intranät ligger helt i linje med Östhammars kommuns värderingar om att vara öppen med hur arbetet bedrivs. Det är ett viktigt steg i utvecklingen av vår kommunikation för att skapa delaktighet och förtroende, säger Lucia Bender, kommunikationschef på Östhammars kommun.

Egen anpassning

Det nya intranätet kommer att ha alla funktioner som det gamla intranätet har och flera nya. Bland annat kommer varje enskild medarbetare att kunna anpassa innehållet, exempelvis utifrån förvaltningstillhörighet. Här finns även möjligheten att skapa så kallade arbetsrum, vilket förenklar arbetet över organisationsgränserna.

Allt är inte offentligt

Viss information som inte är relevant för allmänheten kommer inte att visas på det öppna intranätet. För att ta del av ett fullskaligt innehåll krävs även fortsättningsvis inloggning. Förvaltningarna väljer själva vilken typ av information som ska vara offentlig. Till exempel kommer inte personuppgifter att visas för icke inloggade användare.

Välkommen in till vårt intranät Ines

Publicerad
29 januari 2018
Senast uppdaterad
29 januari 2018
Ansvarig organisation
Kommunikation och kundtjänst