Gå till innehållet

Passa på att ställa dina frågor inför valet!

I år är det valår. I Östhammars kommun finns flera sätt att komma i kontakt med våra lokala politiker, för att få veta var de står i olika frågor.

Under rubriken "Delaktighet och inflytande", som finns i kategorin "Kommun och politik", här på hemsidan har Östhammars kommun samlat flera sätt för kommuninvånarna att kunna vända sig till politiker och även vår kundtjänst som samlar in frågor och synpunkter. 

Du vet väl till exempel att du öppet kan fråga våra 49 förtroendevalda politiker, från tio olika partier, nästan vad du vill? Ställ din fråga senast sex dagar innan kommunfullmäktige har sammanträde. Är du med på mötet blir din fråga uppläst och den du riktat frågan till får svara. Nästa kommunfullmäktige är den 27 mars. Mer information om hur du går till väga, hittar du här

Mejla dina frågor till politikerna

Ett annat sätt att ställa frågor till våra lokala politiker, är funktionen "Fråga politiken". Där kan du skicka frågorna till ett eller flera partier via mejl. Svaren redovisas sedan här på osthammar.se så att alla får tillgång till dem. Du får också ett mejl när din fråga blivit besvarad.

Östhammars kommuns senaste funktion är möjligheten för invånare att skriva medborgarmotioner. När du skapar en medborgarmotion är det viktigt att du skriver ett förslag som andra kan ta ställning till och stödja om de vill. Om minst en procent av kommunens folkbokförda invånare skriver under din medborgarmotion kommer den att lämnas vidare till kommunstyrelsen som bestämmer hur motionen ska hanteras.

Publicerad
15 mars 2018
Senast uppdaterad
15 mars 2018
Ansvarig organisation
Slutförvarsorganisationen