Gå till innehållet

Tyck till om vår kommun

Under hösten kommer Östhammars kommun genomföra en medborgarundersökning tillsammans med Statistiska centralbyrån, SCB. Ett antal Östhammarsbor kommer då att få tycka till om kommunen.

Ett slumpmässigt urval av invånare från befolkningsregistret i åldrarna 18–84 år kommer att få enkäten och totalt är det 1200 personer som kommer att ingå i undersökningen och betygsätta följande tre områden:

• Kommunen som en plats att bo och leva på 
• Kommunens verksamheter
• Medborgarnas inflytande i kommunen

Brev från SCB i augusti

Under augusti månad får du som valts ut till undersökningen ett brev från SCB med information om undersökningen samt inloggningsuppgifter till webbenkäten. Du som utvald kan välja att besvara medborgarenkäten antingen på webben eller via en pappersenkät som kommer skickas ut till dig under första veckan i september.

Om du blir slumpmässigt utvald att tycka till om vår kommun hittar du mer information om enkäten på Statistiska centralbyråns webbplats.

Vad händer om jag inte deltar?

Det är självklart helt frivilligt att delta i undersökningen. Beskrivningen av medborgarnas syn på kommunen blir dock bättre och säkrare om fler svarar. Det är i sin tur viktigt eftersom statistiken används som fakta när kommunen beslutar om framtiden. Ju fler som svarar, desto bättre underlag får vi att jobba vidare med. Dina synpunkter är viktiga och gör skillnad.

Alla kan lämna synpunkter

Även du som inte har valts ut till medborgarundersökningen har möjlighet att lämna dina synpunkter om Östhammars kommun och vår verksamhet via vår webbplats. Lämna dina synpunkt om vad du tycker att kommunen gör bra  eller om vad du tycker att vi kan göra bättre. 

Du är också alltid välkommen med dina frågor och ärenden till Östhammar Direkt.

Kontakter

Publicerad
18 juni 2018
Senast uppdaterad
18 juni 2018
Ansvarig organisation
Miljö