Gå till innehållet

Alunda vårdcentral evakueras till Gimo och Österbybruk

Region Uppsala meddelar i ett pressmeddelade att all verksamhet vid Alunda vårdcentral flyttas till vårdcentralerna i Gimo och Österbybruk.

Orsaken är problem med inomhusmiljön i de lokaler som hyrs utav Östhammars kommun. Evakueringen ska vara genomförd senast den 18 mars.

– Vi ska ta prover på luften och göra en statusinventering på flera byggnader som vi äger, däribland lokalen där Alunda vårdcentral håller till.  När vi har fått tillbaka rapporterna kommer vi titta på hur vi ska gå vidare med olika lösningar för att förbättra inomhusmiljön, säger Lasse Karlsson, gatu- och fastighetschef, Östhammars kommun.

Han tillägger att det finns en risk att åtgärdsbehovet är så pass stort att Östhammars kommun tillsammans med Region Uppsala behöver utreda om det går att vara kvar i lokalerna.

Region Uppsala har enligt deras nuvarande fastighetsinvesteringsplan planerat för en ny vårdcentral i Alunda, men tidigast år 2024. Nu förs en dialog mellan Östhammars kommun, Östhammarshem och Region Uppsala för att se hur situationen med vårdcentralen ska kunna lösas på lång sikt.

Kontakter

    Publicerad
    28 februari 2019
    Senast uppdaterad
    28 februari 2019