Gå till innehållet

Evenemangsguiden

Evenemang och aktiviteter gör kommunen till en levande plats att bo i och att besöka. Välkommen till Östhammars kommun med ditt evenemang, stort som smått.

Här hittar du praktisk information som kan underlätta för sig som arrangör. Om du ändå inte hittar svar på din fråga är du välkommen att kontakta kommunens evenemangssamordnare via Östhammar Direkt på 0173-86 000.

Med anledning av Coronakrisen har regeringen på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare. För alla övriga evenemang och sammankomster rekommenderas riskbedömning före genomförandet, läs mer här.

Lycka till med ditt evenemang!

2. När och var kan jag ha mitt evenemang?

När?

Innan du bokar plats och börjar planera ditt evenemang, ta reda på om det är andra liknande evenemang på gång för att undvika att det krockar med andra liknande evenemang. Besök destinationsbolaget Visit Roslagens evenemangskalender för att se vad som redan är planerat. Arrangörer tipsar själva om sitt evenemang, därför kanske inte alla evenemang finns med i kalendariet.

Var?

Kontakta i god tid tekniska förvaltningen, genom Östhammar Direkt på 0173-86 000, om du vill vara på kommunens mark.

I Östhammars kommun finns flera platser lämpliga för evenemang, bygdegårdar, kulturhus, parker, herrgårdsområden och mycket mer. 

I föreningsregistret hittar du många av kommunens hembygds- och bygdegårdar. Läs mer här.

På kommunkartan hittar du bland annat sporthallar, bibliotek och ungdomsgårdar. Läs mer här.

Du kan själv boka och se när kommunens idrottshallar och anläggningar är lediga. Läs mer här.

I Östhammars stad finns Kulturhuset Storbrunn med bibliotek, konstrum, park och scen. Läs mer här.

Det finns ännu ingen komplett sammanställning av alla evenemangsplatser i kommunen. Om du behöver hjälp att hitta en lämplig evenemangsplats är du välkommen att kontakta kommunens evenemangssamordnare via Östhammars direkt på 0173-86 000.

Har du frågor om din tänkta evenemangsplats, såsom eluttag och övrig service, kontakta Östhammar Direkt för att bli kopplad till rätt tjänsteperson på Tekniska förvaltningen.

3. Vad behöver jag söka tillstånd för?

För att använda offentlig mark till något annat än vad den är tänkt till kräver som regel tillstånd av polisen. Så ska du arrangera ett evenemang på en offentlig plats, tänk på att söka tillstånd i god tid.  Läs mer här.

Servering av alkoholdrycker får inte ske utan serveringstillstånd. Läs mer här.

När du ordnar konserter, festivaler, musikcafé eller andra evenemang med inslag av livemusik behöver du en musiklicens från Stim.

4. Var kan jag marknadsföra mitt evenemang?

Östhammars kommuns destinationsbolag heter Visit Roslagen. På deras hemsida finns en välbesökt och kostnadsfri evenemangkalender där du kan lägga upp ditt evenemang. Klicka här för att lägga till ditt evenemang i kalendern.

Du har också möjlighet att boka evenemangsskyltning på våra välkomstskyltar som finns placerade i Alunda, Österbybruk, Öregrund, Östhammar, Gimo och Hargshamn. Läs mer här.