Gå till innehållet

Barn och unga

Välkommen till Uppleva & Göras sida för barn och unga! Här hittar du information om vad du som barn och ungdom kan hitta på i Östhammars kommun. Här hittar du också nyheter, våra sociala medier, hur du kan påverka i vår kommun och mycket mer.

 UNGDOMSGÅRDAR

Välkommen till våra ungdomsgårdar! Vi finns i Alunda, Österbybruk, Östhammar, Öregrund och Gimo. Här kan du som går i årskurs 7 upp till 20 år besöka oss för att umgås med dina vänner, spela tv-spel, pyssla, baka och mycket mer. Vi anordnar ofta temakvällar, aktiviteter och utflykter. Har du egna förslag om hur ungdomsgården kan förbättras? Vill du hitta på en aktivitet eller utflykt? Snacka med våra ungdomsledare! Eller skriv till oss på vårt Instagramkonto

Öppettiderna för varje ungdomsgård hittar du här.

Senaste nytt!

Är ungdomsgården öppen?

Följ oss på Instagram!

Sociala medier

Delaktighet & Inflytande

Vill du vara med och påverka politiken? Klicka här för att se hur du kan påverka!

Lekplatser

Upptäck Östhammars kommuns olika lekplatser. Här presenterar vi ett urval av våra lekplatser.

Kulturskolan

Undervisningen i Kulturskolan i Östhammar vänder sig till alla i kommunen. Hos oss kan du lära dig spela ett instrument, sjunga, dansa samt spela drama/teater. Läs mer här.

Skapande förskola & skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som söks en gång om året hos Statens Kulturråd. Syftet med Skapande skola är att långsiktigt integrera kulturella och konstnärliga uttryck i förskolan och skolan genom projekt genomförda av det professionella kulturlivet. Östhammars kommun har fått bidrag för både Skapande skola och Skapande förskola.