Kultur- och fritidsförvaltningen svarar på elevers förslag från samhällsveckan

Tjänstepersoner från kultur- och fritidsförvaltningen svarar på elevers förslag från samhällsveckan genom videoinlägg på Instagram och Facebook

Louise Söderqvist (enhetschef ung  fritid ) och Daniel Andersson (enhetschef sim- och sporthallar) svarar på dessa elevförslag som inkommit från elever i årskurs 8:

• Vi vill förbättra ungdomsgården i Alunda
  • Vi vill förnya ungdomsgården i Österbybruk
  • Ordna vattenrutschkana vid simbadet i Österbybruk

Här hittas alla videoinläggen på Instagram
Här hittas videoinlägget på Facebook.

Resten av de inkomna förslagen kommer att gå upp till kultur- och fritidsnämnden för att besvaras av politikerna. Detta kommer att livesändas på vårt Instagramkonto @kofosthammar den 2 april. Missa inte det!

Vad är samhällsveckan?
Samhällsveckan är en aktivitetsvecka för elever i årskurs 8. Samhällsveckan ska ge en inblick i vad ett bra lokalsamhälle och en attraktiv arbetsgivare är samt hur man kan vara med och utveckla/påverka sin kommun och ett hållbart samhälle. Elevernas uppgift är att komma med förslag på utvecklingsområden i vår kommun, från smått till stort med utgångspunkt från hur Östhammars kommun kan bli världens bästa lokalsamhälle 2020, hur Östhammars kommun kan bli ett hållbart samhälle - socialt, ekonomiskt och ekologiskt samt förbättringsområden i elevens egen kommundel. Eleverna presenterar sina förslag för kommunpolitiker och tjänstemän och får sedan återkoppling på deras förslag.

27 januari 2020
Senast uppdaterad