Gå till innehållet

Erfarenhetsutbyte med Georgien

Östhammars kommun har nyligen haft besök av en delegation från staden Poti i Georgien med anledning av det tvååriga Sida-finansierade projektet som påbörjats i år. Besöket innehöll många studiebesök inom äldreomsorgen och LSS-boende och man fick en god inblick i verksamheterna.

– Socialförvaltningen är involverad och projektet syftar att utveckla ett äldrecenter i Poti, vilket inte finns idag, med verksamhet och utbildning av deras personal. Vi ska också genom utbildningsinsatser utveckla verksamheten på ett hem för barn- och ungdomar med funktionshinder, berättar Stefan Edelsvärd, internationell samordnare i Östhammars kommun. 

Vi lär av varandra

Stefan berättar vidare att Poti överlag är duktiga på att involvera frivilligorganisationerna i det sociala arbetet och att det är något socialförvaltningen i Östhammars kommun studerar närmare då det är något man vill utveckla.
 
Sedan våren 2008 har Östhammar och Poti bedrivit flera Sida-finansierade projekt tillsammans. Målet är att främja utvecklingen på lokal nivå – när det gäller exempelvis räddningstjänst, skola och socialtjänst. 
 
– Det känns bra att på detta sätt kunna påverka på lokal nivå. Vi märker att utbytet betyder mycket för dem och att kunna bidra på detta sätt betyder även mycket för oss, säger Stefan Edelsvärd.
 

Kommunens vänortssamarbetarbete
Kort om landet Georgien

Kontakter

    Publicerad
    18 september 2018
    Senast uppdaterad
    18 september 2018
    Ansvarig organisation
    Miljö