Gå till innehållet

Kriskommunikation

2. Vad är en kris?

En kris är en oväntad händelse som drabbar många människor och stora delar av samhället. Kommunen har en krisberedskap för sådana situationer. Du kan också förbereda dig själv för en kris.

I vår vardag förutsätter vi att saker som vatten, el och transporter fungerar. Men ibland händer det saker som stör eller slår ut dessa samhällsfunktioner. Östhammar kommun arbetar med att ha beredskap för det, vare sig det är olyckor, oväder eller något annat.

Du har stora möjligheter att förbereda dig på det oväntade. I länkarna nedan finns mer information om hur du kan göra det.

Vid en nödsituation som kräver ambulans, brandkår eller polis ringer du alltid 112.

Relaterad information:

  • Vid en nödsituation som kräver ambulans, brandkår eller polis ringer du alltid 112.
  • Dinsakerhet.se  - Här kan du läsa en hel del om hur du kan skydda dig.  Webbplatsen drivs av Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB).
  • Krisinformation.se - Här hittar du aktuell krisinformation. Webbplatsen drivs av Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB).
  • 113 13 - Detta är Sveriges nationella informationsnummer. hit kan du ringa för att lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar. Observera att 113 13 använder myndigheternas webbplatser som underlag för att svara på frågor.

Kontakta oss