Gå till innehållet

Samverkansövning i skolmiljö

Tisdagen den 31 oktober planeras en samverkansövning på Bruksgymnasiet i Gimo. Övningen kommer att inkludera flera olika aktörer - Uppsala brandförsvar, Region Uppsala, Wilhelm Haglunds gymnasium, Östhammars kommun och polisen. Temat för övningen är våldshandlingar med stora konsekvenser i skolan.

I samband med höstlovet vecka 44 arrangeras en samverkansövning på Bruksgymnasiet i Gimo. När eleverna är lediga passar Uppsala brandförsvar, Region Uppsala, Wilhelm Haglunds gymnasium, Östhammars kommun och polisen på att öva sin beredskap inför en krissituation. Att vara förberedd och ha övat beredskap gör att personalen lättare klarar av att hantera incidenter och krissituationer som kan uppstå.

Sjukvårdstält utanför skolan

Cirka 120 personer deltar i övningen, som getts namnet Edgar. Bland deltagarna finns lärare och personal på skolan samt representanter från övriga samverkansparter. Polis och räddningstjänst kommer att använda sig av utryckningsfordon och Region Uppsala kommer att ha ett sjukvårdstält utanför skolan.
  – Det är viktigt att alla som bor eller är verksamma i Gimo vet om att det är en övning som pågår och inte tror att det händer något på riktigt, säger Stefan Ulander, insatsledare vid Uppsala brandförsvar.

Ingen publik vid skolan

Obehöriga har inte tillträde till skolan och övningsledningen undanber sig publik vid skolan i samband med övningen som kommer att pågå mellan kl 08:00–12:00, den 31 oktober.
  – När övningen avslutats och utvärderats kommer vi att berätta om hur det gick och vad vi lärde oss. Det är kunskap som vi gärna vill dela med oss av till fler, säger Elin Fogelström, beredskapssamordnare.                                

Kontakter

Publicerad
20 oktober 2023
Senast uppdaterad
20 oktober 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret