Gå till innehållet

Danssommarjobb

Prova på yrkeslivet som professionell dansare under tre veckor i Tierp sommaren 2021.

Danssommarjobbet är en unik möjlighet för dig som är född 2003–2005 att få prova på yrket som dansare med inriktning på modern dans. Projektet pågår under tre veckor, 14 juni–1 juli 2021, på Kulturhuset Möbeln i Tierp. Ungdomar som bor i Tierps och Östhammars kommun är välkomna att skicka in sin ansökan.

Arbetsdagarna är upplagda som ett professionellt danskompani arbetar – uppvärmningsklass, repetitioner och slutligen föreställningar. Föreställningarna framförs på offentlig platser i Tierp och Östhammar under den sista arbetsveckan. Projektet leds av dansaren och koreografen Melody Sheikh.

Provdansa för danssommarjobbet!

Efter du har skickat in din ansökan kommer du att bli kallad till en dansklass torsdagen den 15 april kl. 17:00-19:00 på Kulturhuset Möbeln i Kulturskolans lokaler. Här kommer ni i grupp att genomföra uppvärmningsklass och ta del av ett koreografiskt rörelsematerial tillsammans med Melody Sheikh. Alla moment genomförs i grupp. Detta tillfälle är obligatoriskt och efter provtillfället får du besked om du har fått jobbet eller inte. Efter det kan du välja att tacka ja eller nej till jobberbjudandet.

Skicka in din ansökan senast den 31 mars via tierp.se

OBS! Du som bor i Östhammar behöver bekosta och ordna med egen transport.


Om koreografen Melody Sheikh

Melody är utbildad vid Balettakademien i Stockholm. Hon arbetar som frilansande dansare och koreograf och jobbar med flera olika aktörer i landet. Bl.a. annat har hon arbetat med Gottsunda Dans & Teater, Lotta Gahrton, Minna Krook Dans och Uppsala Stadsteater. Melody har sin bas i Uppsala och har lång erfarenhet av koreografiska projekt av och med ungdomar och har tidigare drivit danssommarjobbet i Uppsala under tre år.

- När jag var 16 år var jag själv med och danssommarjobbade i Uppsala. Det var en fantastisk erfarenhet och inblick in i dansarlivet! Säger Melody Sheikh


Skicka in din ansökan senast den 31 mars 2021 via hemsidan www.tierp.se/sommarjobb

Kontakter

Publicerad
18 mars 2021
Senast uppdaterad
28 april 2021