Gå till innehållet

Rusta busshållplatsen!

Hej, vi är en grupp elever på Frösåkersskolan som bor i Öregrund. Vi vill ha en ny busshållplats vid Kavarövägen i Öregrund. Den busshållplatsen är idag inte regn-, snö- och vindsäker. Om det regnar och man står under taket så läcker det in vatten i busshållplatsen. Det gör att man går hemifrån senare så man inte ska behöva bli blöt och det gör att man ibland missar bussen.

Busshållplatsen är också ganska liten, så man skulle kunna göra den lite större så fler människor får plats. Vi skulle också önska en lampa där så bussarna ser när någon står där och vill på bussen. Vi vill helst att den ska vara i glas, så man kan stå i busskuren när bussen kommer. Ibland när det är mörkt kanske bussen inte ser en och åker förbi och då kanske man kommer sent till skolan. Det kan leda till mer frånvaro och att man missar prov eller viktig information.

På sommaren så är det många ungdomar och andra människor som använder busshållplatsen mycket när de ska till exempel bada i Djupudden. Och busshållplatsen gör också Öregrund mer attraktivt.

Hedda, Majja, Bella och Isabel i 8A, Frösåkersskolan

Underskrifter

OBS! Du måste vara folkbokförd i Östhammars kommun för att kunna skriva under medborgarmotionen

Namn Folkbokföringsort
Tina Öregrund
Håkan Blom Östhammar
Tindra Jägerbert Östhammar
saga östhammar
Isabel Jansson Östhammar
Isabel Jansson Östhammar
Theodor Karlsson Östhammar
hedda sundberg öregrund
maja ek sama
Tina Östhammar
Olivia Jansson Östhammar
Helén Persson Östhammar
Förslagsställare
Hedda Sundberg
Slutdatum
2023-06-05
Status
Avslutad
Underskrifter
12
Kvarvarande underskrifter som behövs för att komma upp i 1% av befolkningen
211
Sociala medier