Gå till innehållet

Mer allmänna aktiviteter och sittplatser på Sjötorget

Allmänna platsen på Sjötorget

Vi vill ha mer allmänna aktiviteter och sittplatser på Sjötorget, som t.ex. en grillplats med regnskydd, sittplatser, ett varmt lusthus och lite aktiviteter som passar alla.

Några förslag på aktiviteter som kan bevaras inne i lusthusen är kubb och lite brädspel/kortlekar, möjligtvis en multiarena över volleybollplanen. Detta för att man ska ha mer att göra om man är i Östhammar och vill ha ett ställe med många valmöjligheter för alla åldrar.

Alla kommer kunna använda multiarenan och det går att spela många olika sporter, där går det också att spela kubb om man inte hittar någon annan plats för det. Vi tänker även att i lusthusen ska det gå att vara dygnet runt, och man ska ha tillgång till värme under vintrarna. Det kan vi fixa genom små kaminer som man får elda i själv eller helt enkelt något element.

Vad gäller sittplatser och grillplats tänker vi att man har en stor grillplats med en stor och ordentlig grill som flera ska kunna använda samtidigt, sen några bänkar/stockar/stubbar att sitta på runt om kring eldstaden. Det skulle även vara bra om det kom flera bänkar med tak över så man kan vara där även om det regnar/dåligt väder. Det finns ju också de som vill cykla mer än vid rampen så då skulle vi kunna göra som en liten bmx-bana med några svängar, gupp osv.

Vi vill få till detta just för att flera människor och barn ska ha tillgång till aktiviteter som är helt gratis och är ett ställe där man kan vara med kompisar. Lusthusen är bra för att det som sagt är varma och mysiga ställen att umgås med vänner på.

Elvira, Tuva, Vide, Mira 8B Frösåkersskolan

Tillbaka