Gå till innehållet

Samlad information om Coronaviruset

Östhammars kommun följer aktivt händelseutvecklingen av Coronaviruset - covid 19 och genomför åtgärder i våra verksamheter utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här kan du läsa mer om hur det påverkar dig som bor och verkar i vår kommun. Tillsammans hjälper vi varandra! Ring 113 13 om du har frågor om covid-19.

Nya allmänna råd

Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd, utfärdat den 1 april 2020, bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år vara särskilt försiktiga. Syftet med råden är att motverka spridningen av covid-19 och framför allt att skydda de mest sårbara i samhället – riskgrupper och äldre.

Så här hjälps vi åt att förhindra smittspridning

De flesta som får covid-19 blir inte svårt sjuka och behöver inte kontakta vården.

Rådgivning och stöd

Så undviker du att smittor sprids

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
  • Håll avstånd till andra och undvik att ta i hand. 

      

Sommaren under covid-19

Här har Krisinformation.se samlat myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller i sommar för resor, friluftsliv, camping med mera. Läs mer här!

Summer during covid-19

Are you visiting Sweden during the covid-19 pandemic and wonder about what restrictions and regulations you need to be aware of during your summer stay? Read more here! 

Förskola, skola och vuxenutbildning

Vård och omsorg

Stöd till företagare

Psykisk hälsa i kristtider

På dessa sidor finns samlad information, råd och tips med råd och länkar anpassade för olika målgrupper och behov. Läs mer

Tips att göra i Coronatider

I dessa virustider är det inte lika lätt att göra det du brukar göra, men håll ut och passa på att upptäcka ditt närområde på nytt! Östhammars kommun har fantastiskt mycket natur att utforska och många kulturella miljöer att upptäcka. Läs mer 

Frågor och svar

Informationsmaterial fritt att använda och ladda ner

Vi hjälper!

Relaterade länkar