Så kan du få hjälp

Organisationer som erbjuder hjälp

Vi har här listat organisationer som erbjuder hjälp med anledning av den pågående krissituationen. Det kan till exempel vara social kontakt, stöd via telefon, hjälp med matinköp eller uthämtning av medicin. Listan uppdateras löpande.

De organisationer som det finns kontaktuppgifter till är du välkommen att kontakta direkt men du kan även kontakta oss på kommunen så hjälper vi dig att komma i kontakt med en lämplig organisation. Du kan kontakta oss via formuläret längst ner på denna sida eller på telefon genom att ringa till vår kundtjänst Östhammar Direkt på 0173-860 00

Vi har även sammanställt en lista på livsmedelsbutiker och apotek i Östhammars kommun med information om hur du kontaktar dem och vilka eventuella tjänster de erbjuder till riskgrupper och andra som inte bör vistas i butikerna med anledning av coronavirusets spridning. Du hittar listan på livsmedelsbutiker här och listan på apotek här.

Det finns även privata initiativ, till exempel Hyresgästföreningens ”Goda grannar” och särskilda grupper på Facebook, där privatpersoner erbjuder sin hjälp till de som befinner sig i en riskgrupp eller av annan anledning är i behov av hjälp relaterat till coronaviruset.

Alunda församling, Svenska kyrkan

Alunda församling erbjuder hjälp till boende i Alunda med omnejd. De erbjuder hjälp med följande:

Kontakt:

• Husmor Berit Lidén: 0174-153 58 eller berit.liden@svenskakyrkan.se (matinköp, medicin)
  • Diakoniassistent Kristina af Trolle: 0174-153 53 (samtal och stöd på telefon)

Mer information finns på Alunda församlings hemsida.

Dannemorabygdens församling, Svenska kyrkan

Dannemorabygdens församling erbjuder hjälp till boende i Österbybruk, Morkarla och Film med omnejd. De erbjuder hjälp med följande:

Kontakt:

Mer information finns på Dannemorabygdens församlings hemsida.

Furuhöjds- och Gimogårdskyrkan

Furuhöjds- och Gimogårdskyrkan erbjuder hjälp till boende i Alunda och Gimo med omnejd. De erbjuder hjälp med följande:

Furuhöjdskyrkans ungdomsförening

Furuhöjdskyrkans ungdomsförening erbjuder hjälp till boende i Alunda med omnejd. De erbjuder hjälp med följande:

• hämta ut paket
  • rasta hundar
  • övriga ärenden

Ungdomsledare Sara Petersen 070-286 16 74 eller furuf@furuhojdskyrkan.se

FrivilligHandtaget

Frivillighandtaget erbjuder samtalssällskap på telefon till boende i hela kommunen.

Gimo pastorat, Svenska kyrkan

Gimo pastorat erbjuder hjälp till boende i Gimo med omnejd. De erbjuder hjälp med följande:

PRO Öregrund

PRO Öregrund (Pensionärernas riksorganisation) erbjuder samtalssällskap på telefon till boende i Öregrund med omnejd.

Thommy Myhrberg 0730-86 85 00

PRO Östhammar

PRO Östhammar (Pensionärernas riksorganisation) erbjuder samtalssällskap på telefon till boende i Östhammar med omnejd.

• Anita Wahlborg 070-228 60 67
  • Ing-Britt Granström 070-555 54 05
  • Kaija Nyström 070-994 65 90
  • Kerstin Medin 076-611 16 62
  • Margarita Pulido 070-456 38 56

Roslagens norra pastorat, Svenska kyrkan

Roslagens norra pastorat erbjuder hjälp till boende i Östhammar, Öregrund, Valö, Forsmark, Harg, Börstil och Gräsö.

De erbjuder hjälp med följande:

Kontakt:

Mer information finns på Roslagens norra pastorats hemsida.

RSMH Vallonerna

RSMH Vallonerna (riksförbundet för social och mental hälsa) erbjuder hjälp till boende i Gimo tätort. De erbjuder hjälp med följande:

• hämta ut paket

0173-400 48, vallonerna.rsmh@telia.com

Österbybruks pingstförsamling

Österbybruks pingstförsamling erbjuder hjälp till boende i Österbybruk med omnejd. De erbjuder hjälp med följande:

• övrigt stöd

• Christina Carlsson 070-22 44 877
  • Sören Carlsson 070-689 32 01

Östhammarshem

Östhammarshem erbjuder hjälp till boende på de orter där de har verksamhet dvs. i Alunda, Hargshamn, Gimo, Österbybruk, Öregrund och Östhammar. De erbjuder hjälp med följande:

• transport och logistik (av t.ex. matkassar)

• Via formuläret på denna sida eller på 0173-86 000, Östhammar Direkt

Anmälan om behov av hjälp

Östhammars kommun kommer inte att be någon annan kontakta dig utan vi kommer att kontakta dig för att du sedan själv ska kunna ta kontakt med eventuella hjälpare. Tyvärr är kriser något som ofta utnyttjas av bedragare för att lura andra människor. Några viktiga råd är att aldrig logga in via BankID eller bankdosa om du blir uppringd och att aldrig lämna ut kort eller koder till okända. Fler goda råd finns på Polisens hemsida.

Här kan du anmäla dina behov och vad du ser att du behöver hjälp med. Anmälan hjälper oss att samverka ditt behov med en organisation som kan stödja.
Jag fyller i anmälan själv
Vad behöver du hjälp med?
I vilket område bor du?
Skaparen av detta formulär ansvarar för att GDPR, lagrande av personuppgift efterlevs. Mer information om detta finns att läsa på vår hemsida Så behandlar vi era personuppgifter

Kontakter