Gå till innehållet

Sommarjobb som kock eller ekonomibiträde

Att jobba som kock

Att vara kock är att utföra ett hantverk, och för de flesta kockar är yrket mycket mer än ett arbete. Kockar är uppskattade och eftertraktade – och kanske din framtid?

Arbetsuppgifterna varierar men det som många av våra kök har gemensamt är att vi lagar och serverar stora mängder mat, varje dag. Vi har flera kök i Alunda, Gimo, Östhammar, Öregrund och Österbybruk, där vi lagar mat till äldreboenden, hemtjänsten och förskola. De flesta av våra moderna kök är placerade på just ett äldreboende. En stor del av den mat vi lagar görs från grunden med fina råvaror, då just den goda smaken är viktig. Vi lagar i huvudsak näringsrik husmanskost som är mycket uppskattad. Vi har även mottagningskök, som innebär att maten levereras från ett annat kök, och vi serverar maten till gästerna. 

I våra stora kök har vi fem arbetsområden som vi turas om att jobba med; bereda och laga mat, bereda sallader, servera mat, disk och städ. Vi är alltid flera som jobbar samtidigt, och vi hjälps åt och har kul.

 

För att få jobba som kock eller ekonomibiträde

Det viktigaste är att du har fyllt 18 år, och tycker om matlagning.

Om du har kock-utbildning, erfarenhet av yrket eller stor fallenhet för matlagning kan du jobba som kock. Om du inte är en mästerkock än, kan du jobba som ekonomibiträde, med fokus på sallader, tillbehör och servering.

 

Arbetstider

Vi söker sommarvikarier till perioden 17 juni – 31 augusti. Du kan välja att jobba hela sommaren, eller en del av sommaren, och heltid eller deltid.  Oavsett, så får du tid över till sol och bad också.

Arbetstiderna är schemalagda, med arbetspass på förmiddagen, kväll och ibland även helger.