Gå till innehållet

Sommarjobb och sommarpraktik

Ett jobb eller en praktik under sommaren är det perfekta sättet att skaffa erfarenhet inför framtiden och börja bygga på ditt CV.

Om du är minst 18 år (16 år för parkarbete och inom vissa vårdboende) finns det flera olika sommarjobb att söka inom kommunen. För ungdomar i årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet finns det möjlighet att söka sommarpraktik där du får prova på ett jobb med stöd av en handledare. 

Sommarjobba på tekniska förvaltningen

Sommarjobb inom enheten för gator och fastigheter på tekniska förvaltningen är en möjlighet för ungdomar som är skrivna i Östhammars kommun. I 3 eller 5 veckor under sommaren får ungdomar arbeta med skötseln av kommunens gator och allmänna parkytor.  Sista ansökningsdag är 22 mars.

Sök sommarjobb "Parkarbete"  på sidan Lediga jobb

Sommarjobba på socialförvaltningen

Sommarjobb inom vård och omsorg är en möjlighet för vem som helst som är minst 18 år gammal (undantag finns) att jobba inom vården. Du kan välja att jobba inom många olika verksamheter inom vård och omsorg, och får en avtalsenlig lön. Ansök senast 31 maj.

Sök sommarjobb "Hemstjänst" och "Personlig assistans"  på sidan Lediga jobb

Sommarpraktik (Ansökningstiden har gått ut)

Sommarpraktik är en arbetsmarknadsinsats för kommunens ungdomar i årskurs 9 eller årskurs 1 och 2 på gymnasiet som vill prova på ett jobb tillsammans med en handledare.  Den som har praktik får inte lön, utan i stället ersättning. För den som går ut nian är ersättningen 50 kronor i timmen och för dem som går i gymnasiet är ersättningen  60 kronor i timmen. Praktikanterna ersätter inte de som är anställda utan är en extra resurs med anpassade arbetsuppgifter. Det är viktigt att våra ungdomar får prova hur det är att jobba. Sista ansökningsdag 31 mars.