Gå till innehållet

Vildsvinshelg 2022

Vildsvinen minskar något i vissa delar av landet men fortsätter vara många utmed Upplandskusten. Nu upprepar vi förra årets vildsvinshelg. Tillsammans med Jägareförbundet Uppsala län, Jägarnas Riksförbund, Tierps och Älvkarleby kommuner fokuserar vi på att i slutet av november uppmärksamma detta – och samtidigt bidra till att servera lokalt viltkött i kommunens kök.

Genom att så många jägare som möjligt jagar vildsvin en helg hoppas vi att insatsen bidrar till att minska vildsvinens framfart på tomter och jordbruksmark, att den ger oss chans att servera lokalt vildsvinskött inom kommunal verksamhet och att våra jägare får en bra helg tillsammans.

Du som är jägare kan vara med och bidra genom att jaga vildsvin under helgen och om du vill kan du skänka viltet till kommunköken genom inlämning till Strömsbergs slakteri eller gemensam uppsamlingsplats. Du hjälper till att uppmärksamma vildsvinsfrågan och ger möjlighet för våra barn att äta lokalt kött från våra skogar.

Mer information om upplägg och detaljer kommer i höst till dig som jägare via ditt förbund och till alla som är intresserade här på vår hemsida.

Kontakter