Gå till innehållet

Allmänna råd Sim- och Sportanläggningar i Östhammars kommun

Angående nya allmänna råd för sim- och sportanläggningar i Östhammars kommun. Vi som verksamhetsutövare följer utvecklingen och vidtar nödvändiga åtgärder efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer, samt region Uppsalas nya utfärdade lokala allmänna råd.

För minskad smittspridning har vi valt att vidta vissa åtgärder på anläggningar, enligt nedan

  • Simhallarna omfattas från och med 22/10. Vi begränsar antal besökande till max 50 personer i lokalen. Detta medför att personal på anläggningen har rätt att neka tillträde när 50 besökare uppnåtts.

  • Våra bastur har från och med 21/10 stängts, då det bedöms att utrymmena är för små för att på ett tillfredsställande sätt möjliggöra säkert avstånd till varandra, då det är 1,5 meter som gäller.

  • Precis som tidigare gäller det att du är helt frisk om du ska besöka våra anläggningar. Detta gäller givetvis också våra gym. Vi uppmanar gäster att hålla avstånd till varandra, samt att använda handsprit och ytdesinfektion. Kom ihåg att torka av maskinerna efter varje användning!

  • Byt, om möjligt, om hemma innan du besöker våra anläggningar, för att minska eventuell trängsel i omklädningsrummen.

  • Du som hyresgäst, det vill säga, föreningar, företag, och privatpersoner, ansvarar för att bidra till minskad smittspridning genom åtgärder såsom de allmänna råden lyder. Du kommer frisk till våra anläggningar, du eftersträvar 1,5 meters avstånd, du ansvarar för att god handhygien efterföljs. Uppmana till handtvätt, bidra med handsprit, och eventuellt ytdesinfektion för utrustning.

Tillsammans minskar vi smittspridningen!

Kontakter

Publicerad
22 oktober 2020
Senast uppdaterad
22 oktober 2020
Ansvarig organisation
Attraktiv kommun
Ämne
Coronavirus - Covid-19