Gå till innehållet

Fortsätt att hålla avstånd

Från och med den 13 juni råder lättade restriktioner kring inrikesresor. Men det innebär inte att vi kan slappna av och bete oss som vanligt. Fortfarande gäller att vi håller avstånd och stannar hemma vid sjukdomssymptom för att förebygga smittspridning, även i midsommar- och semestertider.

Det är fortsatt förbud mot trängsel på kaféer och restauranger. Det är också fortsatt förbud mot besök på äldreboenden. Personer som är 70 år och över, rekommenderas även i sommar att begränsa sina kontakter och undvika platser där många människor samlas.

Ett personligt ansvar

I midsommar- och semestertider är det lockande att resa för att träffa släkt och vänner, kanske göra utflykter och unna sig upplevelser av olika slag. Tänk då på att du har ett personligt ansvar att göra det så smittsäkert som möjligt. Folkhälsomyndigheten uppmanar oss att undvika större sociala sammanhang som dop, fester, bröllop och begravningar och påminner oss åter igen om vikten av att hålla en god handhygien.

Checklista med åtgärder

Kanske är du verksamhetsutövare och behöver anpassa din verksamhet så att du, dina medarbetare, besökare och kunder kan följa myndigheternas riktlinjer och råd. För dig har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sammanställt en checklista, information samt goda exempel på åtgärder. Checklistan bygger på att du som aktör själv avgör hur din verksamhet påverkas och vad du behöver göra för att begränsa smittspridningen. På sista sidan hittar du mer information och länkar till goda exempel och ett nedladdningsbart informationsmaterial som du kan använda i din verksamhet.

Glad midsommar, fortsätt hålla avstånd och var rädda om varandra! 

Kontakter

Publicerad
18 juni 2020
Senast uppdaterad
18 juni 2020
Ansvarig organisation
Kommunledningsförvaltning
Ämne
Coronavirus - Covid-19