Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen,  29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet.

Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset.

läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Lägesrapport, Marinvägen Östhammar

April

Saneringen av förorenad jord vid f.d. Östhammarsågen har, som tidigare kommunicerats, pausats på grund av att omfattningen av föroreningar vid allmänningen var betydligt större än förväntat. Kommunen skickade i mars in en ansökan till Länsstyrelsen om ytterligare medel för att slutföra saneringsprojektet.

Ansökan behandlas under april av Naturvårdsverket och vi hoppas att inom kort få ett positivt besked så att arbetena kan återupptas igen. Vi planerar att återkomma med mer
detaljerad information och ett möte så fort som möjligt, men på grund av rådande omständigheter med COVID-19 så är det osäkert om ett informationsmöte kan hållas som planerat. Kommunen tittar på vilka möjligheter som finns för att förmedla information till er som är berörda.

Som tidigare meddelats så har saneringen inom villaträdgårdarna slutförts och under april har en slutrapport som beskriver dessa arbeten tagits fram. Slutrapporten ligger till grund för att miljöenheten på kommunen ska kunna upprätta beslut om slutförd sanering, ett beslut för varje fastighet. Planen är att dessa beslut ska vara klara under maj månad.

Slutligen vill vi återigen tacka för ert tålamod och förståelse.

/Tekniska förvaltningen

Kontakter

    Publicerad
    4 maj 2020
    Senast uppdaterad
    4 maj 2020