Gå till innehållet

Ny socialchef rekryterad

Nu har vi rekryterat vår nya socialchef, eller chef för sektor omsorg som befattningen kommer att benämnas i vår nya organisation. Vi säger välkommen till Lina Edlund, 38 år, från Uppsala. Den 10 augusti börjar hon arbeta med oss.

 

Lina Edlund är född i Karlstad och bor i Uppsala. Här har hon jobbat i två år som vice skolchef och skolledare på Uppsala Musikklasser och innan det har hon jobbat inom skolhälsovården och socialtjänsten. I grunden är hon socionom och det är i sektor omsorgs verksamhet hon känner att hon hör hemma. När jobbet i Östhammar dök upp tvekade hon inte att söka det.
  – Myndighetsutövning och arbete i en politiskt styrd verksamhet lockar mig. Det står för demokrati som är viktigt för mig, säger hon.

Nyckeln till ett bra samarbete

Hon beskriver sig själv i chefsrollen som ödmjuk, tydlig och en modig förebild. Hon har ett coachande ledarskap som inkluderar feedback och hon har inte svårt att fatta beslut.
  – Tydliga förväntningar och mål är nyckeln till ett bra samarbete, säger hon.
I sitt nya uppdrag som chef för sektor omsorg har hon hittat möjligheter att kombinera egen erfarenhet och kunskap inom ett område som ligger henne mycket varmt om hjärtat – vår välfärd.

Lockad av utmaningar

Att axla ansvaret för en verksamhet som omsätter 700 miljoner kronor per år och som brottats med stora underskott är inget som avskräcker Lina. Inte heller avskräcker det henne att vår organisation just nu befinner sig i en utvecklingsfas med många förändringar.
  – Tvärtom. Välfärd är något som måste finnas och jag är lockad av utmaningen att kunna leverera den med bibehållen kvalitet, säger hon.
En ny organisation menar hon görs av en anledning och hon tycker det är bra att den nya organisationsmodellen inte stressats fram, utan arbetats fram tillsammans med fokus på det som är bäst för hela kommunen.

Upplands pärla

Hennes första intryck av sin nya arbetsgivare är öppenhet och hon känner sig välkommen. Hon kommer att pendla mellan bostaden i Gamla Uppsala och Östhammar, som på intet sätt är en ny destination för henne. Hit åker hon gärna tillsammans med familjen, som består av man och två döttrar, på ledig tid.
  – Östhammars kommun är Upplands pärla. När vi ska göra utflykter besöker vi gärna Gräsö och de fina bruksmiljöerna som finns i kommunen, säger Lina.

Semester på hemmaplan

Att vistas i naturen och göra utflykter med båten är vila och återhämtning för Lina som också tycker om att läsa, fotografera, träna och laga mat. Hon tycker om att resa, både i Sverige och i andra länder. Men i år blir det semester på hemmaplan, möjligtvis med en avstickare till Värmland för att besöka Selma Lagerlöfs Mårbacka.
  – Jag bestämde mig för att läsa svenska klassiker under 2020 och blev så förtjust i Selma Lagerlöfs böcker att jag bestämde mig för att läsa dem alla. Nu är jag inne på den sjunde, säger Lina. 

Kontakter

Publicerad
18 juni 2020
Senast uppdaterad
18 juni 2020
Ansvarig organisation
Sektor verksamhetsstöd