Gå till innehållet

Praktisera hos oss i sommar!

Vi erbjuder dig som går i årskurs 9 på grundskolan och årskurs 1 och 2 på gymnasiet möjlighet att prova på arbetslivet och skaffa dig värdefull erfarenhet. Vi har 120 praktikplatser att söka inom exempelvis förskola, vaktmästeri och äldreomsorg. Sista ansökningsdag är den 31 mars. Välkommen!

Under två veckor i sommar,  ges möjlighet att prova på att arbeta inom exempelvis förskola och fritidshem, vaktmästeri eller äldreomsorg. Platserna  lottas ut bland dem som söker.

– Som praktikant är man inte är anställd och får därför inte jobba självständigt, utan ska ha stöd från en handledare. Tanken är att sommarpraktiken ska ge ungdomar en inblick i arbetslivet, erfarenhet och en möjlighet att tjäna egna pengar, förklarar Mona Jönsson  på Arbetsmarknadsenheten.

Praktik - en väg in till ditt framtida jobb

Den som har praktik får inte lön, utan i stället ersättning. För den som går ut nian är ersättningen 50 kronor i timmen och för dem som går i gymnasiet är ersättningen  60 kronor i timmen. Efter avslutad praktik får praktikanten ett omdöme, som kan komma väl till pass vid framtida jobbsökande.
– Flest praktikplatser finns inom äldrevård och barnomsorg. Men vi har också platser i kök och inom kultur och fritid. Praktik är ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden och att få prova ett jobb, utan att ha lika höga krav på sig som den som jobbar, säger Mona Jönsson.

Publicerad
5 mars 2020
Senast uppdaterad
5 mars 2020
Ansvarig organisation
Arbetsmarknadsenheten